Vær med! Læs mere eller ring 60107613

Grønland på film i Gentoftegade

Grønland på film i Gentoftegade

Det lille bibliotek på Gentoftegade har fundet i alt otte nye og ældre dokumentarfilm frem, der på hver sin måde sætter fokus på Grønland, grønlandsk kultur og forholdet mellem Danmark og Grønland. Anledningen er naturligvis, at Gentofte Kommune er UNICEF By 2018 og samler ind til UNICEFs arbejde for børn på den grønlandske østkyst.

Til at skyde det hele i gang, får Gentoftegade Bibliotek besøg af filmproducenten Emile Hertling Péronard, som står bag dokumentaren Sumé – Lyden af en revolution. Filmen omhandler Grønlands første rockband, der med sine grønlandske tekster og beatmusik gjorde oprør mod den danske kolonimagt i 1970’erne og skabte en ny bevægelse.

Kom også tæt på de små grønlandske bygder, hvor det er en kamp at holde indbyggertallet oppe, mød hjemløse grønlændere i København i et rørende portræt, oplev Jørgen Roos lange historiske dokumentarfilm, Grønland, der baserer sig på optagelser, der er foretaget over 30 år, få indblik i ét af de sorteste kapitler i Danmarks kolonihistorie, nemlig tvangsflytningen af en hel befolkning i forbindelse med etableringen af det amerikanske millitæranlæg Thule Air Base og meget mere.

Lørdags.dok programmet løber fra lørdag d. 6. oktober til og med lørdag d. 17. november, med filmvisning kl. 10.30 alle lørdage i perioden.

Kavalkaden rundes af med en aftenvisning af den prisvindende dokumentarfilm Lykkelænder – med efterfølgende paneldebat om forholdet mellem Danmark og Grønland, hvori filmens instruktør, Lasse Lau, deltager. Det er onsdag den 21. november kl. 19.00- 21.30.

Se hele programmet her.

Skriv et svar

Facebook

Alle indsamlinger tæller

 

  • Sælg kager ved skolearrangementet
  • Ryd op på loftet eller i skuret og arranger garagesalg.
  • Lån vores indsamlingsbøsser og saml ind, mens I venter ved tuneringen.
  • Nævn UNICEF By ved jeres arrangement og husk vores MobilePay nummer 6010 7613.

Vi er UNICEF By 2018!

Gentofte UNICEF By


Bernstorffsvej 161
2900 Hellerup
Telf.: 6010 7613
Email: ps@gentofte.dk
Regnr.: 4183 kontonr.: 0012469977
MobilePay nummer 6010 7613