Vær med! Læs mere eller ring 60107613

For skoler

Her på siden kan I som skole orientere jer om, hvordan skoler i Gentofte Kommune markerer UNICEF By 2018 – eller hvordan de planlægger at arbejde med temaerne Østgrønland og børns rettigheder.

Vi håber, at alle skoler vil sættes fokus på Grønland og FN’s Børnekonvention i 2018.

Hvad kommer der til at ske?

Skolernes lærere vil blive inviteret til en inspirationsdag ultimo april/primo maj, og her vil UNICEF og UNICEF By 2018 præsentere deres undervisningsmateriale om FN’s børnekonvention og arbejdet med børnerettigheder til og med alle klassetrin. Der vil også være et oplæg om Østgrønland og børn og unges liv og livsbetingelser her med specialister fra projektet Fremtiden tilhører os som arbejder i Østgrønland med børn og unge lige nu.

Fra og med maj vil skolerne have mulighed for at anvende UNICEFs nye kompendium om børnerettigheder med opgaver, øvelser og oplæg for alle trin og med mange forskellige faglige og tværfaglige indgange.

Vil I vide mere om, hvad vi kan tilbyde skoler under UNICEF By 2018, kan I kontakte børnekulturkonsulent Hilde Østergaard på his@gentofte.dk .

Maglegårdsskolen lagde hal til åbningen af UNICEF By 2018

Maglegårdsskolen var værter, da vi åbnede UNICEF By 2018.
Åbningen blev live-transmitteret til Gentofte Kommunes Facebookside, hvor skoler og dagtilbud var blevet opfordret til at kigge med. Både Bubber, borgmesteren, repræsentanter fra UNICEF og en hel masse børn med viden om Østgrønland og børnerettigheder var med på scenen.

Hele uge 9 havde Maglegårdsskolen fokus på Grønland og på FN’s Børnekonvention. Det blev både til læring, indsamling og et stort event.

Dyssegårdsskolen afholder støtteløb og foredrag

Dyssegård Bibliotek og Dyssegårdskolens PLC arbejder på i samarbejde med UNICEF at tilbyde skolen to foredrag samt afholdelse af  Moveathon – børn der hjælper børn til fordel for UNICEFs arbejde i Østgrønland.

I forbindelse med løbet, modtager skolen klassesæt med materialer og beskrivelse af løbet.

Tjørnegårdsskolen fejrede Helene, vinder af logokonkurrencen

 

 

 

 

Tjørnegårdsskolen hyldede logo-vinder Helena Halberg til morgensamlingen på skolen d. 16. januar. Skoleleder Jakob Lykke fortalte eleverne om UNICEF By 2018 og gjorde opmærksom på, at de kommer til at arbejde med rettigheder og Grønland enten før eller efter sommerferien.

Gentoftes O.klasser tegnede smukke vimpler

Den 22. februar var alle Gentoftes 0.klasser inviteret med, da UNICEF lancerede deres nye skolemateriale til netop dette klassetrin. Hr. Skæg var på scenen og sang om rettigheder og hvad der giver livet værdig. Inden arrangementet havde eleverne arbejdet med børnerettigheder og dekoreret flotte flag, som vil blive udstillet i løbet af året.

Facebook

Alle indsamlinger tæller

 

  • Sælg kager ved skolearrangementet
  • Ryd op på loftet eller i skuret og arranger garagesalg.
  • Lån vores indsamlingsbøsser og saml ind, mens I venter ved tuneringen.
  • Nævn UNICEF By ved jeres arrangement og husk vores MobilePay nummer 6010 7613.

Vi er UNICEF By 2018!

Gentofte UNICEF By


Bernstorffsvej 161
2900 Hellerup
Telf.: 6010 7613
Email: ps@gentofte.dk
Regnr.: 3000 kontonr.: 0012 4699 77
MobilePay nummer 6010 7613