Vær med! Læs mere eller ring 60107613

For dagtilbud

Brug UNICEF By, FN’s Børnekonvention og Grønland i dit pædagogiske arbejde!

I 2018 sætter Gentofte i anledning af UNICEF By fokus på at lære de yngste i kommunens dagtilbud om rettighederne i FN’s Børnekonvention, og om hvordan børn vokser op i Danmark, Grønland og resten af verden.

Som dagtilbud kan I være med på flere måder:

Dagtilbudskompendie

Medarbejdere og ledere fra dagtilbuddene i Gentofte Kommune har i samarbejde med UNICEF udviklet Dagtilbudskompendie til UNICEF By – gode øvelser til arbejdet med børns rettigheder i daginstitutioner. Kompendiet indeholder læringsaktiviteter særligt til de yngste i dagtilbuddene og sætter fokus på brugen af FN’s børnekonvention i det daglige pædagogiske arbejde.

Læs mere om Jægersborg Børnehus arbejde med deres rettighedskuffert

Fokus på Grønland

I kan også sættes fokus på UNICEF By og Grønland ved at lære om grønlandsk natur, kultur og historie ved at besøge eksempelvis Det grønlandske hus, Nordatlantens brygge, Nationalmuseet.

Vi flager for børns rettigheder!

Gentofte UNICEF By 2018 har indgået et samarbejde med IKEA Gentofte, hvor vi sammen vil flage for børns rettigheder! Download øvelseshæftet fra www.unicefby2018.dk, hvori der er inspiration til at tale med børn om rettighederne og skabelon til vimpel, hvorpå børn kan illustrere rettighederne. I kan også låne et vimpelkit med tuscher, farveblyanter, sakse, snor og klemmer af os. For hver vimpel et barn tegner, donerer IKEA Gentofte 10 kr. til UNICEF By.

Indsamlingsaktiviteter

Hvis I har lyst, kan I være med til at samle ind til fordel for UNICEFs arbejde med Grønlands børn og unge. Flere daginstitutioner er allerede i gang med at invitere store som små til sommerfest, fællesløb, byggedag og loppemarked, hvor der samles ind på følgende vis:

• Salg af brugt legetøj, armbånd og lækkerier

• Auktion af billeder og malerier tegnet af børnene, som forældrene betaler et symbolsk beløb for

• Sponsorering af børns løb, hvor leg og bevægelse er i fokus

•Snakke med børnene om børns rettigheder og tegne vimpler med rettighederne. IKEA Gentofte donerer 10. kr. for hvert vimpel til UNICEF By.

Eller noget helt andet – kun fantasien sætter grænser!

Lån materialer

I er velkomne til at låne materialer som flag, bannere, indsamlingsbøtter og lignende til at synliggøre UNICEF By ved jeres kommende læringsaktivitet eller arrangement.

Hold øje med UNICEF By 2018

Har I lyst til at fortælle om jeres UNICEF By? Så send et billede og en lille tekst af jeres aktivitet eller arrangement, som vi kan bringe på www.unicefby2018.dk.

Kontakt os

Har du lyst til at høre mere om UNICEF By for de yngste, eller ønsker du materiale, der kan understøtte jeres pædagogiske arbejde, kontakt konsulent Kirsten Larsen på kiz@gentofte.dk

Facebook

Alle indsamlinger tæller

 

  • Sælg kager ved skolearrangementet
  • Ryd op på loftet eller i skuret og arranger garagesalg.
  • Lån vores indsamlingsbøsser og saml ind, mens I venter ved tuneringen.
  • Nævn UNICEF By ved jeres arrangement og husk vores MobilePay nummer 6010 7613.

Vi er UNICEF By 2018!

Gentofte UNICEF By


Bernstorffsvej 161
2900 Hellerup
Telf.: 6010 7613
Email: ps@gentofte.dk
Regnr.: 4183 kontonr.: 0012469977
MobilePay nummer 6010 7613